info@vanderhaarhoveniers.nl | Tel. 015-3105488 / 06-51503897

Omdat planten water verdampen, verkoelen ze de omgeving. Alle levende tuinen in een buurt verkoelen de omgeving tot wel twee kilometer afstand. Groen is dus een perfect middel om de stijgende temperaturen een halt toe te roepen. Als je groen bovendien slim plant, kun je er ook energie - en dus geld - mee besparen.

Onze tips:

1. Bespaar geld door slimme beplanting

Planten en struiken kunnen zorgen voor verkoeling en isolatie. Als je daar slim gebruik van maakt, kan je energie besparen in je huis! Denk bijvoorbeeld aan groene dakbedekking of begroeiing tegen de gevel.

2. Plant een boom

Bomen en pergola’s werken veel beter dan een parasol. Onder het bladerdek van een boom kan het wel 15°C koeler zijn.

3. Zorg voor groen op het dak

In een woning met dakgroen zijn de kosten voor verwarming in de winter tot 21% lager. In de zomer bespaar je zelfs tot 75% op je airconditioning! Ook zonnepanelen werken beter op een dak met dakgroen, omdat het groen de luchttemperatuur aanzienlijk verlaagt. Kijk hier voor voorbeelden van groene daken aanlegd door Van der Haar Hoveniers.

4. Gebruik je eigen spierkracht

Bladblazers, heggenscharen en maaimachines verbruiken vaak fossiele brandstof. Deze hulpmiddelen vergroten de uitstoot van het broeikasgas CO2 en veroorzaken luchtverontreiniging in de vorm van fijnstof. Iets meer eigen spierkracht gebruiken kan ook. Werken in de tuin bevordert onze gezondheid en ontstrest aantoonbaar.

5. Kies voor LED-verlichting

Kies voor energiezuinige lampen bij de aanleg van tuinverlichting, zoals spaarlampen of LED-verlichting. Er zijn slimme systemen die werken met zonnecellen, tijdschakelaars en infraroodschakelaars. Wist je dat in het donker witte bloemen en andere elementen extra opvallen? Je hebt dan minder verlichting nodig. Het wit reflecteert in het maanlicht.

Aangesloten bij

    Tuinkeur Gecertificeerd  Lid van VHG 

Contact opnemen?

Judith Leysterlaan 26
2642 CA Pijnacker
M: info@vanderhaarhoveniers.nl
T: 015-3105488 / 06-51503897

Reviews

Openingstijden

maandag t/m donderdag
07:30 – 17.30 uur
vrijdag 07.30 - 16.00 uur

Al 31 jaar uw vertrouwde partner!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.